Produkty pro ponant le lyrial review (11)

Villa Bordeaux Crémant Brut Rosé Crémant De Bordeaux - Šumivé víno AOP Crémant de Bordeaux Brut Rosé

Villa Bordeaux Crémant Brut Rosé Crémant De Bordeaux - Šumivé víno AOP Crémant de Bordeaux Brut Rosé

ORIGIN Šumivé víno crémant rosé Bordeaux Vily d’Hiver v Arcachonu evokují slavnou minulost tohoto významného místa pro rekreaci v Gironde. Postavené v 60. letech 19. století, tyto vysoké a masivní domy s mnoha inspiracemi formovaly město. Často obklopené zelení mezi borovicemi a dunami, tyto malebné rezidence měly být jak tradiční, tak i rozhodně inovativní. Tento duch se dnes odráží v tomto víně. VINIFIKACE Ručně sbírané v optimální zralosti Vinifikace podle specifických metod pro tuto apelaci: Lisování, první fermentace, nasycení oxidem uhličitým a druhá fermentace v lahvi Zrání na latích po dobu minimálně 12 měsíců ODRŮDY Merlot Cabernet Franc HODNOCENÍ Villa Bordeaux Rosé se vyznačuje jasně růžovou barvou s jemnými rubínovými odlesky. Vůně nabízí elegantní tóny černého rybízu a zavařeného ovoce.
Château de Lastours - Grand Vin - Languedoc Rosé

Château de Lastours - Grand Vin - Languedoc Rosé

Languedoc Rosé Assembláž : Grenache - Cinsault - Vermentino Potenciál k zrání : Přibližně 2 roky Vinifikace : Každá odrůda je vinifikována odděleně, aby se zachoval její rovnováha a plně vyjádřil její potenciál. Hrozny, sklizené brzy ráno, aby si uchovaly svou čerstvost, jsou lisovány, aby se extrahovala první šťáva, kvalitnější. Ta je poté vyčištěna a udržována při nízké teplotě po celou dobu fermentace. Zrání po dobu 4 měsíců na jemných kalech, následuje mírné čiření a víno je rychle lahvováno, aby si zachovalo svůj čerstvý a ovocný charakter.
Víno Pomerol AOC - Château Hermitage Mazeyres

Víno Pomerol AOC - Château Hermitage Mazeyres

Tento rodinný majetek patří rodině Souille de Pedro od roku 1852 a nachází se v horní části pole Mazeyres (na západ od Chateau Le Pin). Hermitages de Mazeyres bylo první víno podávané během prvního transatlantického přeplavby na lodi "FRANCE" do New Yorku v roce 1962.
WHISKY SINGLE MALT - N1 - Cask Strength - FRANCIE

WHISKY SINGLE MALT - N1 - Cask Strength - FRANCIE

Dostupnost prosinec 2023 WHISKY SINGLE MALT - N1 - Brut de fut - Cask - FAIVREJMAGINE® - 70 Cl - 57 % Destilérka FAIVREJMAGINE vyrábí svůj Malt přímo ve svých prostorách, což jí dává označení Single Malt. Má pověst výroby whisky s vysokým obsahem alkoholu. Dokonalá rovnováha jí dodává výrazný charakter ječmene a fíku, s tóny spáleného dřeva. Whisky Single Malt - 57 % Vol 714 lahví k dispozici Dostupné na konci roku 2023
Roumaguet Sladké víno 2021 Bordeaux - Sladké bílé víno AOP Bordeaux

Roumaguet Sladké víno 2021 Bordeaux - Sladké bílé víno AOP Bordeaux

ORIGIN - TERROIR Sladké bílé víno z Bordeaux Roumaguet je výsledkem přísného výběru našich enologů, kteří vzdávají hold vznešeným terroirům Bordeaux. Apelace Bordeaux pokrývá plochu více než 40 000 hektarů, zahrnující celé Bordeaux vinice. Bohatství terroirů a blízkost k Atlantskému oceánu vytvářejí ideální podmínky pro výrobu výjimečných vín. VINIFIKACE Sklizeno v dokonalé zralosti Tradiční vinifikace v nerezových tancích Zrání v tancích ODRŮDY HROZNŮ 100% Sémillon POZNÁMKY K DEGUSTACI Roumaguet Bordeaux Blanc Moelleux odhaluje krásnou jasně žlutou barvu a ovocnou vůni s citrusovými a žlutými ovocnými tóny. Na patře nabízí lahodné chutě exotického ovoce a jemnou rovnováhu mezi sladkostí a kyselostí. Ovocný závěr přetrvává s příjemnou svěžestí.
Château Lalande 2018 Saint-Julien - Červené víno AOP Saint-Julien 2018

Château Lalande 2018 Saint-Julien - Červené víno AOP Saint-Julien 2018

ORIGIN Vlastněno renomovanou rodinou Meffre, Château Lalande se nachází v Saint-Julien de Beychevelle podél prestižní Route des Grands Vins. Majetek nyní pokrývá 15,5 hektaru. Červené víno, apelace Saint-Julien – Château Lalande 2018 VINIFIKACE Omezené výnosy Ruční sklizeň v optimální zralosti Studená předfermentační macerace po dobu 48 hodin Vinifikace podle parcel Dlouhé kvašení po dobu 3 týdnů Malolaktická fermentace v tancích Zrání v francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců ODRŮDY HROZNŮ 50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot POPIS S jasnou granátovou barvou, červené víno Château Lalande odhaluje okouzlující buket červeného ovoce a kakaa na nose, s tóny opáleného dřeva. Patro se otevírá hladkým a kulatým útokem, vyvíjejícím se do ovocných tónů s jemně změkčenými tříslovinami. Velkolepé víno ze Saint-Julien.
Château Picon La Réserve Červené 2017 Bordeaux Supérieur - Červené víno AOP Bordeaux Supérieur

Château Picon La Réserve Červené 2017 Bordeaux Supérieur - Červené víno AOP Bordeaux Supérieur

PŮVOD Červené víno Bordeaux Supérieur Nejstarší zmínky o založení vinice Seigneurie de Picon sahají až do roku 1070. Po devět století se majetek jen zřídka změnil v rukou vlastníků, což odráží tradici zachování jeho pozemkového dědictví. V průběhu let byla vinice postupně znovu osazena a vinařství bylo plně zrenovováno a přizpůsobeno moderním technikám vinifikace. Château Picon se nachází v obci Eynesse, poblíž bastidy Sainte-Foy-la-Grande. Majestátní 81hektarový majetek se tyčí na náhorní plošině s výhledem na údolí Dordogne. Těží z výjimečného terroiru, charakterizovaného štěrkovou povrchovou vrstvou a jílovito-vápencovým podložím. Vinné révy, jejichž průměrný věk je 35 let, jsou převážně orientovány na jih. Jsou uspořádány v souvislém uspořádání kolem château a vinařství.
Château Lalande 2020 Saint-Julien - Červené víno Château Lalande 2020 AOP Saint-Julien

Château Lalande 2020 Saint-Julien - Červené víno Château Lalande 2020 AOP Saint-Julien

{"ORIGIN":"Původ\n\nČervené víno, apelace Saint-Julien\n\nVlastněno renomovanou rodinou Meffre, červené víno Château Lalande se nachází v Saint-Julien de Beychevelle podél slavné Route des Grands Vins. Až do jeho akvizice v roce 1964 byla jeho vinice součástí Château Lagrange, Grand Cru Classé z roku 1855. Majetek se rozkládá na 15,5 hektarech.\n\nVINIFIKACE\n\n Omezené výnosy\n Ruční sběr při optimální zralosti\n Studená předfermentační macerace po dobu 48 hodin\n Vinifikace podle parcel\n Dlouhé kvašení po dobu 3 týdnů\n Malolaktická fermentace v sudech\n Zrání v francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců\n\nODRŮDY HROZNŮ\n\n 50% Cabernet Sauvignon\n 50% Merlot\n\nPOZNÁMKY K OCHUTNÁNÍ\n\nS krásnou, jasnou granátovou barvou, červené víno Château Lalande odhaluje nádhernou vůni červeného ovoce a kakaa, s tóny opáleného dřeva. Na patře nabízí hladký a kulatý útok, který se vyvíjí do ovocných tónů s jemně změkčenými tříslovinami."}
T z Château Talusson Rouge 2023 Bordeaux - Červené víno AOP Bordeaux

T z Château Talusson Rouge 2023 Bordeaux - Červené víno AOP Bordeaux

ORIGINE Vin rouge Bordeaux Tato rodinná nemovitost se nachází v Cantois, v srdci Entre-Deux-Mers. Díky vášnivé práci každé generace má dnes vinařství 63 hektarů, které jsou pěstovány s ohledem na životní prostředí (certifikováno HVE3). Jeho vinice jsou ideálně zasazeny na jílovito-vápencovém a písčitém terroiru. VINIFIKACE Sklizeň v dokonalé zralosti Lisování a následná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě Zrání v tancích, aby se zachovala veškerá svěžest ovoce CÉPAGE 53 % Cabernet Sauvignon 37 % Merlot 10 % Cabernet Franc DÉGUSTACE Ozdobený krásnou fialovou barvou, Château Talusson odhaluje květinové aroma a tóny čerstvého červeného ovoce. Chuť je jemná, s měkkým ovocným charakterem, což jej činí přístupným již nyní. ACCORDS METS & VINS Château Talusson bude ideální s grilovaným masem, pokrmy v omáčce nebo dezerty na bázi ovoce. Podávejte mezi 16° a 18°C.
Víno Saint-Emilion AOC - Château Truquet

Víno Saint-Emilion AOC - Château Truquet

Tento krásný statek, na západ od vesnice Saint Emilion a v těsné blízkosti 1. růstu Château Figeac, je od roku 1933 ve vlastnictví rodiny Hebert-Maison.
Château La Freynelle - Entre-deux-mers Bílé

Château La Freynelle - Entre-deux-mers Bílé

Entre-deux-mers Blanc Assemblage : Sauvignon - Sémillon - Muscadelle Potentiel de garde : Environ 3 ans Vinifications : Macération pelliculaire pro odrůdy Sauvignon Blanc a Muscadelle. Jemné a pomalé pneumatické lisování. Fermentace v nerezových tancích s řízenou teplotou při nízkých teplotách. Zrání na jemných kalech až do lahvování. Proteinová a tartrická stabilizace.